Spring naar content

Behandeltraject

Kosten en verzekering

Amethist heeft in 2022 een contract met alle zorgverzekeraars. Verzekerden kunnen in hun polis zien voor welke zorg zij bij Amethist zijn verzekerd.

De behandeling binnen Amethist valt onder de basisverzekering. Op je basisverzekering is het verplicht eigen risico van toepassing. Om verrassingen te voorkomen kun je jouw zorgverzekeraar vragen wat je vergoed krijgt en wat je zelf moet betalen. 

Het verplichte eigen risico in 2022 is € 385,-. Dat wil zeggen dat je de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf moet betalen, de overige zorgkosten worden door de zorgverzekeraar betaald. Het eigen risico geldt voor alle zorg die vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Sommige mensen kiezen bij het afsluiten van een zorgverzekering voor een vrijwillig eigen risico. Je eigen risico is dan hoger waardoor je minder premie betaald.  In dat geval betaal je eerst het vrijwillig eigen risico.

Verandering per 1 januari 2022 

Vanaf 1 januari 2022 is er landelijk het Zorgprestatiemodel voor de GGZ ingegaan. Vanaf dat moment zijn de rekeningen van je van ons ontvangt een stuk duidelijker. Je ziet dan bijvoorbeeld met wie je een afspraak had, op welke datum die afspraak was en hoelang het duurde. Ben je in 202 in behandeling geweest, dan heb je aan het eind van het jaar nog één keer een rekening op basis van het oude systeem gekregen. Vanaf dit jaar krijg je de nieuwe, duidelijkere rekening. 

Binnen het Zorgprestatiemodel hanteert Amethist verslavingszorg de regel planning is realisatie. U vindt de kosten en tarieven van onze zorgprestatie vanaf 2022 op uw maandelijkse factuur.

Lees hoe de kosten van je behandeling of begeleiding in 2022 tot stand komen:

Jouw GGZ kosten
Overzichtelijke flyer met informatie over mogelijke kosten van je behandeling.

No-show beleid Amethist

Voor afspraken die niet, of niet op tijd, door je worden afgezegd, kunnen kosten in rekening worden gebracht. Dit kan gevolgen hebben voor je eigen risico.

Maak je je zorgen over jouw alcoholconsumptie of ander middelengebruik? Kun je jouw gok-, game- of eetgedrag niet onder controle krijgen? Aarzel niet en neem contact op.
Als je hulp zoekt bij Amethist, wat kan je dan verwachten? In grote lijnen, zijn dit de stappen die je kunt doorlopen.
Amethist probeert de wachttijden voor intake en behandeling zo kort mogelijk te houden. De wachttijden verschillen per locatie.