Spring naar content

Hulp voor naasten

Omgaan met iemand met een verslaving is niet eenvoudig. Als naaste heb je soms het gevoel in een doolhof te zijn beland. Hoe vind je voor jezelf hulp en steun?

Partners van

Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen in je relatie met iemand met een verslaving? Heb je soms het idee dat je er alleen voor staat?

Amethist kan je advies en informatie geven. We kunnen je in contact brengen met andere partners. Ook zijn we een speciaal hulpaanbod voor Herstel en Zelfhulp voor naasten aan het ontwikkelen. Daarmee kunnen we je leren je partner/familielid te ondersteunen zonder jezelf te verliezen.

Kinderen van

Als één of beide van je ouders een verslaving heeft, komt er veel op jouw schouders terecht. Maar je hoeft er écht niet alleen voor te staan.

Amethist kan je in contact brengen met andere jongeren van ouders met verslavingsproblemen. Hiervoor werken we nauw samen met Tactus. We kunnen een luisterend oor bieden. We kunnen ondersteunen bij het opbouwen van een sterk sociaal netwerk en het ontwikkelen van sociale vaardigheden die je helpen zelfstandig verder te gaan.

Ouders van

Heb je vragen over het middelengebruik of mogelijk verslavend gedrag van je zoon of dochter? Heeft jouw kind een verslaving en heb je behoefte aan begrip, houvast en rust? Dan kan je terecht bij Amethist

Amethist werkt nauw samen met Tactus en heeft verschillende hulpbronnen voor ouders die zich zorgen maken over het gedrag en middelengebruik van hun kinderen en een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Veelgestelde vragen

Voor algemene vragen, afspraak verzetten, advies of een aanmelding voor hulp kun je met ons contact opnemen. Aarzel niet en neem contact op!

Lees meer