Spring naar content

Verwijzers

Amethist doet consultaties voor en bij huisartsen, GGz instellingen en andere instellingen die mogelijk te maken krijgen met verslavingsproblemen zoals beschermde woonvormen en organisaties voor maatschappelijke opvang.

Reguliere aanmelding

Ben je huisarts en heb je een patiënt met een verslavingsprobleem met bijvoorbeeld alcohol, cannabis, benzodiazepinen, gokken, gamen of eetstoornissen? Verwijs dan naar Amethist.

Spoed-aanmelding

Heb je een patiënt of cliënt die wegens een verslaving in een dreigende situatie of crisis verkeert? Meld hem of haar dan gelijk aan.

 • Zorgaanbod Amethist

  Als specialist in verslavingszorg biedt Amethist behandeling in de Basis GGZ en de Specialistische GGZ.

Ondersteuning

 • Bemoeizorg

  Heb je een patiënt die je geen hulp wil bij een verslaving. Of die al een tijdje depressief is en bij je uit beeld is? In al deze en soortgelijke gevallen kun je een beroep doen op het team Bemoeizorg.

 • Consultatie

  Heb je een gerichte vraag over diagnostiek of behandeling (waaronder medicatie) over een patiënt met verslavingsproblematiek? Maak dan gebruik van onze consultatiedienst.

 • Samenwerking

  Amethist werkt onder andere samen met huisartsen, zorginstellingen, gemeenten en wijkteams. Allemaal met één doel: goede zorg op het juiste moment voor de cliënt.

 • Locaties van Amethist

  Amethist heeft vestigingen in Flevoland en Utrecht. We hebben (poli)klinieken en forensische klinieken.