Spring naar content

Voor verwijzers

Aanmelden voor verwijzers

Ben je huisarts en heb je een patiënt met een verslavingsprobleem met bijvoorbeeld alcohol, cannabis, benzodiazepinen, gokken, gamen of eetstoornissen? Verwijs dan naar Amethist.

Reguliere aanmelding

Amethist is aangesloten bij ZorgDomein; dit maakt het voor je als huisarts nog makkelijker om patiënten te verwijzen naar Amethist. Iedereen vanaf 18+ kan naar Amethist verwezen worden.

Let wel, afhankelijk van waar een patiënt woont, kan er sprake zijn van wachttijden. Uiteraard, proberen we de wachttijden voor intake en behandeling zo kort mogelijk te houden.

ZorgDomein

Wij adviseren om via ZorgDomein je patiënt bij ons aan te melden. Dit is namelijk de efficiëntste manier. Je vult dan alle gegevens in die wij nodig hebben om de aanmelding gelijk te kunnen verwerken en jouw patiënt direct naar de juiste plek binnen Amethist kunnen verwijzen.

Verwijsbrief

Na de verwijzing ontvangen wij via ZorgDomein een verwijsbrief met voldoende informatie over de hulpvraag van de patiënt.

Wil je liever niet het ZorgDomein-portaal gebruiken? Dan kun je als huisarts zelf een verwijsbrief opstellen en naar ons aanmeldbureau mailen: info@amethistverslavingszorg.nl. Wij hebben een sjabloon voor een verwijsbrief gemaakt. Uiteraard, accepteren we ook verwijsbrieven in je eigen format maar het kan zijn dat we achteraf dan aanvullende informatie moeten opvragen.

Intercollegiaal overleg

Amethist heeft geen mogelijkheden voor crisisplaatsingen.

Ben je een verwijzer en heb je een patiënt met complexe verslavingsproblematiek? Maak dan gebruik van onze consultatiedienst en overleg met een van onze verslavingsdeskundigen.

Verwijzen binnen kantoortijden

Aanmelden kan binnen kantoortijden bij Amethist gedaan worden.

036 547 61 00

Verwijzen buiten kantoortijden

De crisisdienst van GGz Centraal is 24/7 bereikbaar. Als je verwijzer bent, dan heb je het telefoonnummer per brief van hen gekregen. Mocht je niet over het juiste nummer beschikken, dan kun je in geval van crisis ook bellen met de telefooncentrale van GGz Centraal.

088 382 28 87