Spring naar content

Hulpaanbod

Ambulante hulpverlening

Je hebt de keuze gemaakt om aan de slag te gaan met je verslavingsproblematiek. En het liefst doe je dit vanuit je thuissituatie, dat snappen wij. In je eigen vertrouwde omgeving werken aan je herstel. Binnen onze ambulante behandeling is er aandacht voor je persoonlijke wensen en doelen. Jij bepaalt, wij ondersteunen.

Wij kunnen je een verslavingsbehandeling op maat aanbieden. Na je intake wordt een behandelplan opgesteld. We starten daarna met een ambulant behandeltraject. Er zijn verschillende mogelijkheden, en we zoeken samen naar een behandelaanbod dat niet meer of minder is dan nodig.

Kortdurende en generalistische ambulante zorg

Het doel van het monodisciplinaire behandel aanbod in de verslavingszorg is om je te voorzien van een kortdurende effectieve behandeling binnen een specifieke discipline, met een focus op het bereiken van herstel en het verbeteren van de kwaliteit van leven. De behandeling is kortdurend (circa 10 gesprekken). In de behandeling wordt gestructureerd gewerkt naar een concreet doel. Je wordt hierin aangemoedigd om zelf actief aan de slag te gaan.

De behandelvormen die wordt toegepast in de kortdurende generalistische ggz is de cognitieve gedragstherapie in een behandelgroep.

Niet alle behandelingen zijn passend binnen de kortdurende generalistische ggz. Als in de intakefase of later in de behandeling blijkt dat er meer specialistische ggz geïndiceerd is, dan kan het traject in overleg worden omgezet naar een specialistisch ggz-traject. Het uitgangspunt is echter dat we samen een helder en haalbaar doel opstellen voor de korte termijn, bouwend op je eigen kracht en keuzes.

Het doel van de behandeling en begeleiding is om je verslaving duurzaam onder controle te krijgen.

  • We kijken naar het gehele plaatje, welke problemen spelen mee in je verslavingsproblematiek. D
  • Begeleiding vindt plaats deels, daar waar kan, op de ambulante behandellocatie en eventueel deels online.
  • Indien nodig komen we thuis.         
  • De behandeling vindt plaats in een groep, zo nodig individueel.         
  • Er zijn regelmatig contactmomenten.
  • We bieden ook medische zorg (detox, medicatie), herstelgerichte zorg en nazorg aan.
  • Tijdens de behandeling is er, indien gewenst, ook aandacht voor naasten.