Spring naar content

Hulpaanbod

Internetbehandeling

Behandeling bij Amethist kan ook (deels) online. De online behandelingen zijn voor iedereen vanaf achtien jaar, die meer wil weten over zijn of haar gebruik of verslavingsgedrag, èn voor mensen die hier wat aan willen doen. Ook is de behandeling geschikt voor mensen die terugval willen voorkomen.

In de internetbehandeling staat het persoonlijk contact met je hulpverlener over je persoonlijke situatie voorop. Daarnaast focussen we op meer inzicht in en kennis van de problemen, en hoe hier verandering in aan te brengen is. Je gaat oefenen om het geleerde in de praktijk te brengen. Aan het einde van de behandeling heb je geleerd om het verslavingsgedrag te veranderen en hoe het terugvallen in oude patronen kan worden voorkomen.

Het doel van de behandeling is het verder versterken van de motivatie voor verandering en het bereiken van de gewenste verandering.

Voordelen internetbehandeling

Vele stoppogingen stranden; gemiddeld lukt het pas na vijf pogingen. Als je hulp krijgt bij het stoppen lukt het je eerder om daadwerkelijk te stoppen dan wanneer je geen hulp krijgt. Online behandeling biedt veel voordelen; een behandeling op maat, in je eigen tempo en in je eigen omgeving.

Het doel van de behandeling is het verder versterken van de motivatie voor verandering en het bereiken van de gewenste verandering. Afhankelijk van de gekozen behandeling is dat; minderen of stoppen met alcohol, roken, slaap- en kalmeringsmiddelen, cannabis, gokken of verbeteren van het eetpatroon en realistische denkbeelden over voeding en lichaam.

We bieden professionele begeleiding voor problemen met:

  • Alcohol
  • Benzo en andere slaap- en kalmeringsmiddelen
  • Cannabis
  • Eten
  • Gokken
  • Roken

Deelname aan internetbehandeling

Deelname is mogelijk als je in zorg bent bij Amethist. Bespreek de mogelijkheden met je behandelaar.