Spring naar content

Over Amethist

Kwaliteit van zorg

Amethist vindt het belangrijk dat de kwaliteit van zorg hoog is en blijft. We willen ook dat onze cliënten tevreden zijn over hun behandeling. Om dit te waarborgen doen we jaarlijks mee aan cliënttevredenheidsonderzoeken en laten we ons jaarlijks onderzoeken door geaccrediteerde organisaties.

Cliënten beoordelen ons met een:
8.2

Cliënttevredenheid 2022

We meten de tevredenheid van clienten met behulp van de Consumer Quality Index (CQI).

Cliënten geven met een score van 1 (heel negatief) tot 5 (heel positief) aan hoe tevreden ze zijn over de verschillende onderdelen van de zorg.

Ambulant

Bejegening

Cliënten voelen zich serieus genomen en vinden dat de behandelaar dingen op een begrijpelijke manier uitlegt. Op een schaal van 1 tot 5 wordt de bejegening gewaardeerd met gemiddeld een 4.7.

Informatie behandeling

De informatie over de behandeling wordt gewaardeerd met een 4.5.

Uitvoering behandeling

Cliënten vinden de behandeling over het algemeen de juiste aanpak voor hun klachten. Ook zijn ze tevreden over
de uitvoering van de behandeling. Deze wordt gewaardeerd met een 4.4.

Samen beslissen

Cliënten zijn meestal tevreden over de ontvangen informatie en de mate waarin ze over de behandeling hebben mee kunnen beslissen. Het onderdeel Samen Beslissen wordt gewaardeerd met een 4.5.

Klinisch

Woon- en leefomstandigheden

Cliënten waarderen de woon- en leefomstandigheden in de kliniek waar ze zijn opgenomen met een 4.5.

Gevoel van veiligheid

Cliënten die bij Amethist zijn opgenomen, hebben zich veilig gevoeld in de groep en op de afdeling. Dit wordt gewaardeerd met een 4.2.

Amethist is een instelling die voor iedereen vanaf 18 jaar met een verslavingsprobleem toegankelijk is en waar iedereen een complete verslavingsbehandeling kan krijgen.

Lees meer